Magen

Inga inlägg här på bloggen drar så många besökare som när jag lägger upp bilder på min bebismage=)..Så jag hoppas att detta inte är något undantag!

Mattias och jag funderar på vad vi ska döpa vårat barn till om det blir en dotter. Om vi får en son har vi namnet redan färdigt. Vi har också några namn i reserv ifall namnet vi redan bestämt inte skulle passa vår bebis. Men flicknamn är mycket svårare. Har ni sett avsnittet av solsidan då dom sitter vid bordet och diskuterar namn då de har en varsin lista..haha, samma problem har vi lite när det gäller flicknamn.
Har ni några tips på fina flicknamn?

Vecka 15+0

Vecka 16

Idag har jag vart gravid i 15 fulla veckor vilket innebär att vi rusar in i vecka 16 nu.

Vecka 16

Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.

Känner mig hängig

Somna visst på soffan efter jobbet och vaknade tilll nu när mattias kom ifrån träningen. En aning förvirrad blev jag när jag inte fattade vart han hade varit eller varför jag låg på soffan..Huvudvärk har jag också, den har smygit sig på under dagen och har nu brutit ut. Kul..jag tror nog att jag kommer somna på soffan igen...Men, just nu försöker jag hålla mig vid liv med ett glas päronsaft som nästan är för söt så jag mår illa av den. Det är jobbigt det här med graviditet. Ena dagen kan man älska en viss sak medan med nästa dag hatar den och bara vill kräkas vid tanken av den. Undra vem som lider värst, jag eller mattias?:)..haha, stackarn!