Update från bilen

Bilen är fullpackad, minstingen sover och Moa letar efter fåglar. Vi sitter hela fsmiljen i bilen påväg upp till vår stuga i Sälen. Vi ska fira in det nya året tillsammans med min familj. Lugnt och skönt med andra ord.

Moa längtar som bara den efter att få komma fram. Hon vill åka pulka och skidor. Vi har tänkt att hon ska få prova att åka skidor för första gången nu i vinter. Jag började åka skidor vid den här åldern när jag var liten. Jag tror att Moa kommer att tycka att det är superroligt. 

En trött men förväntansfull tjej redo för en lång bilresa :)

Ljuvliga tvåårsåldern

God kväll!
Ätandet har gått över styr här hemma så jag här sitter jag på soffan och mumsar choklad. Jag kan ju lika gärna fortsätta fram till nyår känner jag. Fuck beach 2015 och Hej barbapappa liksom. Nej fy, nu får det snart bli lite ordning här. 

Moa har varit på ett hysteriskt dåligt humör idag. Bråkat om precis att och blivit ledsen för minsta lilla. Hon har till och med skrikigt på sin mormor vilket typ aldrig händer. Hon har under dagen blivit mer och mer förkyld så det finns anledning att tro att det är feber på gång. Jag minns vid ett annat tillfälle då hon var precis såhär och fick under natten feber. Så det återstår att se. 

Även idag har Moa varit duktig gällande toalettränandet. Inga olyckor på golvet och hon har sagt till att hon behövt bajsa även fast hon haft blöjan på sig. Så nu hoppas jag verkligen att vi snart bara har en liten blöjbebis här hemma. 

Imorgon blir Lea 3 månader. Tiden rusar förbi och imorgon är det dags för första vaccinet. Två stora sprutor in i varje lår..nej ni. Jag stannar gärna hemma faktiskt. 
Moa ska få vara hos sara medans jag och Mattias åker ner med Lea till BVC. Moa kommer nog inte förstå att sprutorna gör nytta så det känns bara dumt att ha med henne. Så hon får busa med sara sålänge. 

Potträning

Moa närmar sig 2,5 år och det börjar bli dags att få henne att sluta med blöjan. Vi har tagit det som det kommer lite grann, inte stressa på det. För även om vi är redo för att Moa ska bli blöjfri så måste framför allt Moa vara det.
Innan sommaren så började vi lite smått. Köpte en potta och lät henne känna och klämma lite på den. Vi lät den stå inne på toan så hon fick bekanta sig med den. 
Under sommarlovet kissade och bajsade hon på pottan under dagarna då vi var ute och hon kunde springa utan blöja. Visst hände det olyckor men hon kunde ändå säga att hon behövde kissa så vi fick skynda oss till pottan. 
När hösten kom tyckte hon inte alls om pottan längre och ville inte alls sitta på den. Även om vi försökte så ville hon inte alls, så vi släppte det ett tag och har sedan dess väntat på att hon ska börja visa intresse för det igen. 

Nu sedan några veckor tillbaka har det faktiskt gått riktigt bra och hon gör framsteg. Hon gillar inte alls att ligga på skötbordet och några av hennes jämngamla tjejer på dagis är blöjfria. Måndagar och fredagar när hon har varit ledig från föris så har hon fått vara nakenfis här hemma och fått ha trosor precis som mamma. Jag tror att hon känner sig lite stor när hon har trosor och att det blir lite roligare då. 
Hon säger till när hon behöver göra något även om det ibland hinner komma en skvätt på golvet. 
Jag brukar sitta med henne när hon sitter på pottan och prata om något helt annat tills hon har gjort något. Och det funkar riktigt bra! Hon får massor med beröm när hon gjort något och hon blir superstolt!
Sist vi var på ullared köpte Mattias en toasits med trapp och handtag så hon själv kan klättra upp på toan och sätta dig utan att ramla ner i toaletten. Toaletträning alltså. Hon tycker att det är roligt och har kissat några gånger på toaletten. 
Men ikväll har hon verkligen imponerat! När vi försökt natta henne i sitt rum så kom hon ut och sa att hon behövde bajsa! Och mycket riktigt så satte hon sig på toaletten och bajsade! Hon gjorde alltså ingenting när blöjan var på! Så himla duktig min stora tjej!
Jag är sååå himla stolt!