Potträning

Moa närmar sig 2,5 år och det börjar bli dags att få henne att sluta med blöjan. Vi har tagit det som det kommer lite grann, inte stressa på det. För även om vi är redo för att Moa ska bli blöjfri så måste framför allt Moa vara det.
Innan sommaren så började vi lite smått. Köpte en potta och lät henne känna och klämma lite på den. Vi lät den stå inne på toan så hon fick bekanta sig med den. 
Under sommarlovet kissade och bajsade hon på pottan under dagarna då vi var ute och hon kunde springa utan blöja. Visst hände det olyckor men hon kunde ändå säga att hon behövde kissa så vi fick skynda oss till pottan. 
När hösten kom tyckte hon inte alls om pottan längre och ville inte alls sitta på den. Även om vi försökte så ville hon inte alls, så vi släppte det ett tag och har sedan dess väntat på att hon ska börja visa intresse för det igen. 

Nu sedan några veckor tillbaka har det faktiskt gått riktigt bra och hon gör framsteg. Hon gillar inte alls att ligga på skötbordet och några av hennes jämngamla tjejer på dagis är blöjfria. Måndagar och fredagar när hon har varit ledig från föris så har hon fått vara nakenfis här hemma och fått ha trosor precis som mamma. Jag tror att hon känner sig lite stor när hon har trosor och att det blir lite roligare då. 
Hon säger till när hon behöver göra något även om det ibland hinner komma en skvätt på golvet. 
Jag brukar sitta med henne när hon sitter på pottan och prata om något helt annat tills hon har gjort något. Och det funkar riktigt bra! Hon får massor med beröm när hon gjort något och hon blir superstolt!
Sist vi var på ullared köpte Mattias en toasits med trapp och handtag så hon själv kan klättra upp på toan och sätta dig utan att ramla ner i toaletten. Toaletträning alltså. Hon tycker att det är roligt och har kissat några gånger på toaletten. 
Men ikväll har hon verkligen imponerat! När vi försökt natta henne i sitt rum så kom hon ut och sa att hon behövde bajsa! Och mycket riktigt så satte hon sig på toaletten och bajsade! Hon gjorde alltså ingenting när blöjan var på! Så himla duktig min stora tjej!
Jag är sååå himla stolt!

1 Petra:

skriven

Vad roligt att läsa, vi har precis tagit tag i pott-tränandet ordentligt vi med. Försöktlite förut, men nu ordentligt!

Kommentera här: