Fredagsmys

Hej på er mitt i Fredagsmyset!
Jag och Mattias sitter och myser i soffan och tar igen veckans avsnitt av PH som vi missat. Mitt fredagsmys för ikväll är en skål gurkstavar. Jag ställde mig nämligen på vågen imorse och insåg att det är dags att börja tänka på vad jag äter.


Ännu en dag hemma med Moa. Nu är hon pigg igen med bara en näsa som rinner. Hon har haft fullt med energi och inte alls haft någon lust att sova. Jag har varit supertrött och gjorde mitt bästa för att hålla mig vaken. Min lilla tjej skulle egentligen ha behövt blivit sysselsatt men när mamma är trött och hon snorig så fick vi roa oss med att sjunga, läsa bok, leka, rita och titta på barnen i bullerbyn.


I övrigt så har moa börjat dreggla en massa igen. Så det och hennes dåliga sömn beror helt klart på tänder som växer i hennes lilla mun. Hon har börjat säga "kom" också. Moa brukar dra mig i armen och säga "kom". "klaa" säger hon också vilket betyder kram. Vi har haft ett riktigt kramkalas här hemma idag :)

Vab

Idag är jag hemma med en liten sjukling. Hon är otroligt snorig och trött så jag behåller henne hemma idag. En förkylning brukar inte alltid vara ett skäl till att stanna hemma så vida hon inte har feber eller är trött. Man får gå lite på allmäntillståndet och tänka om hon skulle palla med tempot som är på dagis. Idag stod jag i valet till kvalet om hon skulle vara hemma eller inte. Mattias tyckte att hon kunde gå medans min magkänsla sa nej till dagis. När hon sedan somna av sig själv på soffan då vägde en dag hemma över. Vab idag alltså :)

Hur brukar ni tänka kring förkylningar?

Svar på kommentar

Jag tänker börja med att säga att jag aldrig skulle låta Moa vara på förskolan om hon skulle vara sjuk. Så desperat efter pengar är jag inte. Att hon hostar hör ihop med hennes tidigare förkylning och inte nog med det så har hon förkylningsastma vilket gör att hon hostan sitter i längre.
Såhär års rinner näsor och det hostas mest hela tiden. Så om man bara går efter hosta och rinnig näsa så kan man stanna hemma hela vintern om man känner för det.

Men jag säger det ingen. Jag skulle ALDRIG låta moa gå om hon är sjuk!