Potträning

Gissa om jag blev förvånad när Moa kom in till oss inatt och jag inser att klockan är 3.30! Herregud ungen har sovit nästan hela natten! Efter det sov hon till 6.30 då vi gick upp. Snacka om att jag har fått sova. Ändå har jag varit dödstrött!

Inte nog med att Moa sovit bra inatt, så har hon dessutom kissat på TOALETTEN! Hon gillar toan mer än pottan. Jag antar att hon vill vara som mamma och pappa. Potträningen går sådär. Eller såfort hon inte har blöja på sig så är hon riktigt duktig på att säga till när hon måste kissa och bajsa. Hon kan dessutom hålla sig en stund tills pottan har kommit fram. Olyckor sker såklart och ibland kommer några droppar på golvet först och sedan kommer resten i pottan. Hon är faktiskt jätte duktig. Hon är inte så pigg på att ha blöja emellanåt. Och att då tvinga på henne en blöja känns lite fel..för vi vill ju uppmuntra att hon ska vara utan blöja.
Just nu kör vi iallafall på att hon springer utan blöja så ofta som möjligt. Just för att hon då känner när hon behöver göra något lite lättare.
Det skulle vara så skönt om hon kunde bli blöjfri. Hon är ju faktiskt en stor tjej nu :)
Men hon måste känna sig redo och känna sig duktig så vi tänker inte stressa henne för mycket.

Besök hos barnmorskan

Idag har jag alltså varit på en extra koll hos barnmorskan för att kolla järnvärdet och mäta magen en extra gång då det sist inte visade något bra. Efter besöket känner jag mig lugn!
Jag hade med min Sara och Moa som lite stöd då Mattias hade ett eget läkarbesök precis samtidigt.
 
 
Vikten: Japp, nu går jag upp i vikt med en rasande fart tydligen. + ett kilo på 2 veckor. Alltså har jag nu gått upp 6 kilo sedan jag blev gravid.
 
Järnvärdet (HB): Efter alla järntabletter så har nu järnvärdet gått upp till 110!! Superskönt. Så jag får fortsätta äta mina tabletter resten av graviditeten. Tur att min mage inte ballar ur fullständigt av dom! 110 är det bästa värdet jag har haft den här graviditeten.
 
SF-mått: Även magen har växt under dom här två veckorna. Närmare bestämt 2 cm. Så från 28 till 30. Det känns också jätte skönt! Men som det ser ut så stämmer inte det att man blir större andra graviditeten för mig. Jag växte fort i början och plockade fram mammabyxorna i vecka 6. Men sen stannade det av och magen är alltså inte lika stor den här gången.
 
Som vanligt så kommer min kurva här. Och som vanligt så är den röda Moa och den lila lilla L
 
 
 
 

Låt sista tiden gå snabbt

Imorgon ska jag till barnmorskan för en extra koll. Jag hoppas att järnvärdet har gått upp efter två veckor med extra mycket järntabletter. Jag tror att magen ska mätas också med tanke på att kurvan har planats ut en aning.
Jag kan inte låta bli att vara lite orolig. Det handlar ju ändå om mitt barn. Järnvärdet i sig påverkar inte bebisen, men att min mage inte verkar växa tillräckligt känns lite oroväckande.
Det återstår att se imorgon hur allt står till.