Nedräkning till semestern

Hej på er!
Idag har jag varit hemma ifrån jobbet. Vaknade imorse med ännu ett ihopkletat öga, denna gång på de andra ögat. Så för att undvika risken att smitta dom små jag jobbar med så stannade jag hemma idag. Men imorgon är jag på banan igen och ska gå till jobbet.
Jag har passat på att sova en stund när jag ändå hade möjligheten. Så skönt! Det behövde jag verkligen. Det är svårt att ta det lugnt och vila när man har barn. Så det gäller att ta sig tid till det när man får chansen.

Imorgon går jag in i vecka 27 vilket innebär att jag går in i sista trimestern av graviditeten om två veckor, med andra ord är jag höggravid då. Även om många menar att man inte är höggravid förrens sista månaden.

Moas avdelning på dagis har stängt igen för den här terminen. Så sista veckan får hon vara på grannavdelningen. Det gör egentligen ingenting för personalen där är underbara och Moa trivs bra där. Tråkigt är att vi helt missat att Moas fröknar gått på semester så vi hann inte önska en trevlig sommar och ge en liten sommarpresent.
Lite dåligt samvete har jag för att Moa inte fått sommarlov ännu. Det är få barn kvar på avdelningen, och eftersom att Moa går länge på dagarna så blir hon säkert kvar längst på dagarna. Tur att det bara är den här veckan iallafall!

Nu hoppas jag att veckan går snabbt så vi får semester! Det ska bli tråkigt att lämna jobbet och mina barn där, men jag ser fram emot att få vara ledig och påbörja nedräkningen tills bebisen kommer.

Mattias kom hem idag och berättade att han ska jobba borta resten av veckan. Jag och Moa får alltså hemmet för oss själva och jag kommer typ dö här hemma..jag hatar att sova ensam och är dessutom mörkrädd. Tur att jag har Moa och att det inte blir så mörkt ute iallafall :)

Hemma dag och pyssel

Moa somnade innan 18, utan välling och utan något tjafs. Inte en vanlig söndag med andra ord. Hon var helt slut och somnade hos mig på soffan. Nu fasar vi för en natt med lite sömn då hon förmodligen kommer vakna alldeles för tidigt och inte vilja somna om. Hennes näsa har börjat rinna och hon hostar så eventuellt bidrar det till hennes trötthet.

Vi har varit inne och myst hela dagen, förutom en sväng till lekparken. Mattias har väl klättrat på väggarna medans jag har tyckt att det varit skönt att vara hemma.
Idag har jag gjort ett nytt litet projekt till vår lilla tjej i magen. Jag har sytt ett litet flaggspel/vimpel eller vad man nu vill kalla det till vagnen. Jag blev riktigt nöjd och längtar efter tills jag får hänga den i vagnen framåt september. Så himla gulligt!


Ögoninflammation

God morgon!
Igår träffade jag en liten liten tjej som inte var äldre än tre veckor. Kan ni gissa om jag längtar efter vår lilla bebis nu. Supermysigt!

Imorse vaknade jag med ett ihopkletat öga. Mindre härligt och just nu har jag ett rött öga med ett svullet ögonlock. Så irriterande! Jag har aldrig haft ögoninflammation förut så jag vet inte riktigt hur länge det här ska sitta i. Jag hoppas iallafall att det bara är någon tillfälligt så jag kan jobba imorgon.


Snygg va?


Idag konstaterar vi också att jag har passerat 100 dagars strecket och är nu nere på tvåsiffrigt. Det känns stort :)
Idag tänker vi mysa hemma medans det regnar ute. Min kropp spelar mig dessutom ett spratt med ond mensvärk..inte kul!