Syskonvagn beställd!

Idag har vi äntligen beställt syskonvagnen! Som jag sagt tidigare så blev det en Emmaljunga double viking i färgen navy och med ena suffletten i vitt läder. Det kommer bli såå fint och jag längtar tills vi får hem den. Den ska komma vecka 28, men vi planerar att hämta den i september någon gång!
Idag fick vi betala 2540 kroner och då inkluderade det den extra suffletten och två regnskydd. Vid själva köptillfället sedan får vi betala det restrerande 7000 kronerna. Herregud, det är inte billigt med vagn!
Nu är den iallafall beställd och det känns super!


Viktnojja

Halloj i regnet!
Idag ger vädret en all anledning till att stanna ute utan att få dåligt samvete. Jag hade faktiskt tänkt baka lite, om jag får röven bort från soffan någon gång.
Moa ligger visserligen och sover just nu så att slumra till här på soffan låter inte så dumt det heller!

Imorse ställde jag mig på vågen för första gången sedan jag var på inskrivningen på mvc. Då hade jag inte gått upp någonting alls, förutom de kilot jag gick ner under illamåendet i början. Jag var helt säker på att jag gått upp massor nu för jag känner mig pluffsigare än någonsin just nu. Det känns som att min rumpa och mina lår växer mer än själva magen, och det stör mig!
Hur som helst, jag har bara gått upp 1 kilo! Alltså +1 kg sedan jag blev gravid och vägde mig i vecka 4-5.. Gissa om det känns bra :)

Sist gick jag upp massor, ca 14-15 kg under hela graviditeten. Och att nu i 6 månaden gått upp 1 kg känns fantastiskt. Just för att jag vet hur svårt det är att gå ner mammakilon sen. Amningen hjälpte inte mig nämligen!


Min Stora tjej!

Jag kan inte riktigt fatta det! Varje gång jag ser på Moa så förundras jag över hur stor hon faktiskt har blivit. Nu kan vi prata med henne och förstå varandra riktigt bra! Det som är riktigt skönt är att hon kan säga alla sina behov. "Jag är trött", "Jag vill sova", "Jag fryser", "Jag är hungrig", "jag vill ha mat/mjölk/vatten", "bajsa/kissa", "mysa","titta på pippi", "jag kommer snart", "nappen och vovven"...ja en hel drös med olika grejer. Ord ska vi inte ens tala om för där har jag tappat räkningen för länge sedan. Hon säger nya ord varje dag.Allra bäst är nästan när mattias frågade vem som är bäst, och Moa svarar "mamma" direkt. Gissa om jag blir varm i hjärtat! Jag är överfylld med kärlek. Tänk att jag har en så fin familj. Och med en till liten tjej påväg får mig att känna mig otroligt lyckligt lottad!Ni som följer mig på instagram har sett att Moa även är en riktig sångfågel! När jag var liten sjöng jag jämt och kunde massor med sånger med många verser och mycket text. Jag tror att min tjej brås på sin mamma.
Här är några av alla sånger hon kan:
Imse vimse spindel
Lilla snigel
Bä bä vita lamm
Ja må du leva
Tänk om jag hade en liten apa
Björnen sover
Huvud axlar knä och tå
Bamse
Lille katt
Pippi
Här är jag, här är du
Ålle bolle
Vart bor du lilla råtta
Visst är hon imponerande? :)