Fösta advent

Imorse vaknade jag upp för andra morgonen i rad som moa lägger sig nära, kramar och pussar min många många gånger. Så himla mysigt och det känns så bra i mitt mammahjärta. Pappa mattias hittade vi på soffan där han slaggade efter att ha kommit hem vid 1 inatt.
Året börjar verkligen ta slut nu och julen närmar sig med storm. Idag är det första advent och igår fick jag äntligen fram adventsljusstakarna här hemma. En krans på dörren har kommit upp också och värmeljusen har bytts ut mor juldoftande doftljus. Nu återstår bara den sista jultouchen här hemma i form av julgran, tomtar och allt det andra som hör julen till. Idag har jag och min mamma varit och handlat de sista julklapparna. Såå skönt att jag är färdig nu! I november för en gångs skull. Tidigare år brukar jag bli klar dagarna innan, i panik ungefär. Så himla skönt nu när jag har två barn. Tiden har en tendens att inte räcka till riktigt nämligen. 

Lea 2 månader

Idag blir min lilla plutt 2 månader. Som vanligt så tycker jag att tiden går så snabbt! Det här med att tiden går snabbt när man har barn. Jodu, om ni inte tror mig så vänta tills ni får barn ska ni se. 

Hur har Lea utvecklats då under dom här två månaderna? 
När hon var knappt två veckor så vände hon sig från mage till rygg. Jag trodde det var en slump, men eftersom att hon fortfarande kan de så tror jag nog att hon lärde sig det redan då. 
Huvudet blir mer och mer stadigt. Hon orkar inte hålla upp det helt och hållet ännu. Tror det beror mycket på att vi har varit dåliga på att låta henne ligga på mage. Hon käkar så ofta, och det känns lite taskigt att lägga henne på mage precis efter att hon har ätit. 
Hon gillar mycket mer att sitta en ligga. Men babysittern är ingen favorit, utan hon gillar mycket mer att sitta i babyskyddet. 
Vid 4 veckors ålder började hon le. Nu upplever jag henne som en glad med bestämd bebis. Hon är ofta glad och gurglar och jollrar, men säger ifrån när hon är missnöjd. 
Nu den senaste veckan har hon även börjat härma oss lite grann. Sträcker vi ut tungan brukar hon göra detsamma. Hon har också börjat göra ljud när hon ler. Jag gissar att det är början till ett skratt. 
Nätterna går helt okej. Hon brukar vakna 2 gånger ungefär då hon kan vilja äta och snutta i en timme ungefär innan hon somnar om så pass att hon inte vaknar när jag lägger henne i sin säng. Vi har låtit henne sova i sitt babynest i spjälsängen sedan dag 1. Eftersom att Moa kommer in till oss på natten så vill vi inte ha Lea ligga där. Moa ligger långt ifrån still när hon sover nämligen. 
Lea väger nu över 5 kilo, har storlek 56/62 i kläder och är ca 58cm lång..Hon har alltså ca en meter kvar att växa innan hon vuxit ikapp sin mamma..sjukt ändå. Jag är ganska liten..

Solo

Hej på er! 
Alltså jag blir så glad för alla beställningar av armband som jag har fått. Nu har jag fullt upp och det ska bli så roligt sen att leverera dom :)
Eftersom att jag gör armbanden efter önskemål så behövde jag köpa lite nya färger. Så jag tog med mig Lea till nya panduro i barkarby. Gissa om jag blev glad när jag fick veta att dom skulle öppna där. Nära och bra!
Lea fick sitta i bärsjalen vilket funkar super. Både panduro och lager157 öppnade typ igår så det var liksom inte någon idé att ha med vagnen. Verkligen smockat med folk! Grymt bra öppningserbjudanden och jag fyndade en tröja och ett par jeans, Mattias fick ett par jeans han med. 

Ikväll är jag och tjejerna själva medans mattias är ute på galej. Dom firar hans kollega som fyller 40 och är ett gäng grabbar som ska få provskjuta en massa vapen och sedan ut och käka.

Så jag kör solo ikväll vilket passar ganska bra. Jag kom nämligen på att jag glömt att fixa någon adventsljusstake. Så det ska jag pyssla med ikväll :)