Fredag

Efter en mysig familjemiddag hos mina föräldrar så har vi nu hamnat i soffan framför idol hemma hos oss. 
Tjejerna sover, vilket jag nog också gör snart. 

I eftermiddags har jag och tjejerna haft sällskap av Sara här hemma. Vi var i lekparken en stund så Moa fick leka av sig lite. Herregud vad kallt det var. Frosten från inatt hade inte ens försvunnit. Jag prövade att ha Lea i sjalen utomhus för första gången, och det gick superbra! Så skönt att slippa vagnen! Om jag ska vara ärlig så vet jag inte riktigt hur jag hade klarat mig utan sjalen. Lea är en ganska missnöjd bebis just nu som bara vill vara nära. Så en sjal är verkligen ett stort plus!

Imorgon väntar det stora provet då vi ska till ullared. Vagnen stannst hemma men sjalen får följa med. 

Förutom lekparken har vi också målat lite. Mysigt!


Fredag

Hej på er!
Idag är det Fredag igen och jag har båda tjejerna hemma. 
Vi har ägnat förmiddagen åt att bara busa och mysa, kanske mest för att mamman är jäääätte trött! Jag går som i någon dvala typ. 
Tanken var att jag och Moa skulle baka, men som vanligt saknas det någon ingrediens till allt jag kunde komma på att baka..såå irriterande. 

Jag har lovat Moa att vi ska gå till lekparken sen så vi får komma ut lite. Moa vägrade sova så jag tänkte att vi kanske kunde gå ut innan hon skulle sova. Men när hon började bli gnällig, ledsen och gnugga sig i ögonen, ja då finns det liksom ingen anledning till att gå ut och leka innan vilan. Så jag bestämde att vi går ut när hon sovit. Såklart blev hon jätteledsen och jättearg...Så fort jag satte henne i soffan så somnade hon..
Så jag tror att jag gjorde ett bra val!

Moas läkarbesök

Läkarundersökningen gick bra! Dessvärre var hissen trasig så vi fick gå in på andra sidan byggnaden och när det var vår tur så fick inte vagnen plats på rummet så den fick stå utanför. Det resulterade i en skrikig Lea som dessutom fick vara hos en sköterska medans jag hade moa. Inge roligt tyckte Lea som skrek sig igenom hela besöket. Gissa om jag var svettig efteråt!

Moa fick gå fram och tillbaka så doktorn fick se hur hon går, och sedan undersöktes hennes reflexer och doktorn kände på hennes leder i benen och på hälsenorna. Moa var jättemjuk och fin så ännu har hennes tåtrippande inte gjort någon skada. Däremot kan dom behöva opereras i framtiden om hon fortsätter gå på tå. 

Vi ska helt enkelt påminna henne om att gå med hela foten, vara lite tjatiga helt enkelt. Det gäller att känna efter lite för om jag känner min dotter rätt så är risken ganska stor att hon då kommer gå ännu mer på tå bara för att göra tvärtom mot det vi säger. Hon var iallafall duktig och gjorde som doktorn sa.
Moa ska också ha skor inomhus. Hon går på tå även i skor men ett par dojor gör det iallafall lite mer komplicerat. 

Så nu ska vi meddela dagis så att även dom påminner henne om att gå på hela foten.