Att förändras efter två graviditeter

Idag är allt bara blä. En riktig jag lägger mig under täcket och typ dör eller något..Nej men ni vet hur det kan vara vissa dagar. Inga kläder passar, motivationen är borta och självkänslan ligger nere på botten och sprattlar. 
Nej ni, idag känner jag mig likgiltig inför allt och lägger precis allt åt sidan ( inte mina barn då såklart). 

Här i helgen satte jag mig på sängkanten efter att ha duschat, ser mig själv i spegeln och känner verkligen att jag på riktigt avskyr de jag ser. Jag som brukar gilla mitt långa hår, vara stolt över min platta mage och smala midja, Tycka om mina mandelformade ögon men låånga ögonfransar. Vad har hänt liksom? jo,Jag har fött två barn. Jag älskar mina barn oxh ångrar dom inte för en sekund. Men vad som hände med mig och min kropp..det saknar jag lite. Jag förlorade lite av min skönhet och trivs inte alls nu. För några år sedan hörde jag en intervju med en stor bloggare som sa att unga mammor har smutsigt hår, mjukisar och påsar under ögonen. Aldrig tänkte jag, aldrig att jag skulle bli så. Men det är precis så jag känner mig just nu. 

Hur jag än kämpar så kommer jag aldrig att kunna se ut son jag gjorde innan graviditeterna. Saker flyttas och ändrar form efter en graviditet och förlossning. Så jag antar att jag måste börja acceptera hur jag ser ut nu. 

Lea 6 månader

Hej på er!
Vet ni vad, igår blev Lea 6 månader! Ett halvår redan och ännu en gång frågar jag och Mattias oss vart tiden har tagit vägen? Tiden går så mycket fortare när man får sitt första barn. Men när andra barnet kommer, ja då hinner man inte med överhuvudtaget!

Jag saknar inte graviditeten eller att vara gravid på samma sett som jag gjorde efter Moa. Jag mådde inte alls speciellt bra och är rätt nöjd med mina tjejer jag har just nu. Ändå kan man inte låta bli att längta lite. Det rycker liksom lite i bebisnerven. Framför allt när man ser andra gravida. Men Hanna och Danne ska ha en liten pluttis i sommar så jag får helt enkelt sympatisera lite med henne. 

Jag är i full gång med att sluta amma. Enligt rekomendationerna så ska man amma i minst 6 månader, och just nu är väl både jag och Lea lite halvtrötta på amningen. Jag försöker ge Lea mat så långt det går och ammar lite där emellan. Målet är att ha slutat tills dopet som är i maj. Herregud, Lea kommer vara närmare 8 månader när hon döps. Kanske inte de mest optimala då vi kommer behöva sy om dopklänningen bland annat. Men så får det vara när det finns ont om tider och dubbelbokningar.

Att Lea blir 6 månader är faktiskt lite blandade känslor. Såklart känns det jätteroligt, men samtidigt känns det tråkigt att vissa valt att knappt träffa henne och att många inte ens har sett henne ännu. Att vissa vänt mig ryggen har gjort att jag klivit ner några steg på självbildsstegen. 
Fast samtidigt kan jag säga att jag faktiskt inte kunde bry mig mindre. Jag hade som nyårslöfte att göra mig av med energitjuvar. Något jag håller fast vid.

Kungen i köket!

Alltså det här med barnmat, det är inte billigt direkt. När vi väntade Moa så sa vi att vi skulle göra aaaall mat själva och inte hålla på med färdig burkmat. 
Tjena, Moa kan vara de mest kinkiga barnet när det gäller mat. Så när ingenting dög som vi lagade så blev det burkmat för hela slanten!

Lea tycks gilla det mesta. Ingenting har hon ratat hittills! Eftersom att hon lätt äter en hel burk och vill ha mera så känns det som att det här med köpemat kommer göra oss panka. Inte nog med det så märker jag allt mer människor som hittat plast och till och med GLAS i burkmaten. Därför har jag lite gått all in på det här med att puréa själv. Det är lite roligt när Lea gillar mat dessutom. 
Så idag har jag gjort både fruktpureer och matpureer. Jag har fyllt frysen med diverse måltiden till Lea.
Mangopuré, katrinplommonpuré, kyckling pasta och rotfrukten och lax och rotfrukter. 
Jag plockade ihop sådant som vi hade lite av och kokade ihop. Jag kände mig riktigt duktig faktiskt!
 En burk i affären kostar ca 10:- +- några kronor. 
Av en laxbit (portionsbitarna)
Två morötter
En palsternacka 
4 små potatisar
En skvätt rapsolja
och lite timjan 
fick jag ihop hela 5 burkar! Lea älskade det! Jag gjorde en liknande med kyckling och pasta också. Klockrent!

Det är så skönt nu när hon äter allt mer. Att slippa slänga fram tuttarna överallt. Istället kan jag ge henne en banan exempelvis. Tummen upp på det!