Lea Sara Julia

Puah! I söndags var det äntligen dags för Leas dop. Jag har verkligen lagt så mycket tid på dopet och allt har egentligen kämpat emot oss lite. Bara de att vi skulle få tummen ur och faktiskt boka kyrkan tog några månader. När det väl var gjort fick jag boka om två gånger bara för att några huvudgäster inte kunnat komma. 
All bakning hade vi överlåtit till andra och jag satsade hårt på tårtorna som ni vet. Tårtbottnarna hade jag bakat själv, men när jag kvällen innan dopet skulle sätta ihop dom blev allt bara fel.

För att göra historien kort så gick bottnarna sönder, allt blev för lågt, sugarpasten sprack och blev veckig. När jag ändå lyckats styra upp det och fått ihop det så vaknade vi morgonen efter och tårtorna var STENhårda! Så på dopdagen var det bara att ställa sig och göra nya tårtor. Närmare bestämt 7 stycken..

MEN! Resultatet blev såå himla bra! Jag spritsade alla tårtor med grädde. Några rosa och några vita. Fyllningarna blev en vanlig prinsess med jordgubb och vaniljkräm, och den andra med chokladbotten, vit chokladmousse, hallon och kokos. 

Själva dopet gick bra. Höggravida Hanna, numera Fadder/Gudmor bar Lea. Moa gick mellan mig och Mattias. 
Moa busade mest hela tiden och sprang fram och tillbaka och hade sååå mycket spring i benen. Glad var hon iallafall, det är huvudsaken.

Huvudpersonen, lilla Lea. Hon skötte sig som alltid helt exemplariskt! Inte ett ljud gav hon ifrån sig. Hon somnade nästan under dopet och satt få fint och lyssnade. 

Vi är så nöjda! All stress innan gör liksom ingenting. Gästerna var nöjda också och vi är verkligen lyckligt lottade över hur många fantastiska människor vi har omkring

Mysonsdag

Regnet fullständigt öser ner ute idag. Stackars min lilla hund som såg ut som en dränkt katt efter promenaden.
Jag har tjejerna har tagit ett chill pill idag och bara haft det mysigt tillsammans. Moa hade en riktig dålig morgon och ville bara mysa med sin vovve och nappen när vi skulle åka till dagis. När jag till sist övertalat henne om att det skulle bli roligt på dagis och att hon har sin nalle och napp som ligger där och och väntar så hör dagis av sig och säger att det går magsjuka..Så vi stannade hemma. Moa blev ledsen igen över att inte få åka..Hmm..inge bra start för henne. 
Men vi har bakat, badat, tittat på film och byggt lego. Så jag tror nog att dagen har varit rätt bra ändå!
Vi somna alla tre på soffan också. Såå himla skönt!

Nu tar vi långhelg och laddar inför dop på Söndag!

Tisdagsfix

Hej på er!
Morgonen här hemma startade 4.40 när vår stora tös som intassande till oss. Mattias klocka ringer 4.45 så Moa har alltså sovit hela natten i sitt rum. Skönt! Även om jag älskar att ha henne nära mig.

Jag har 1000 bollar i luften känns det som! Efter att ha hällt i mig en kopp kaffe efter att ha lämnat Moa på föris så gjorde jag i ordning en smet tårtbotten som har gräddats i ugnen, tvättmaskinen går på högvarv (tänk att tvättberget aldrig minskar), lägenheten städats och nu sitter jag på soffan med en Lea vid bröstet. 
Senare står ett snabbmöte på banken på agendan och jag ska förbi posten en snabbis också. Jag får ju dagarna att gå iallafall ! :)

Lea är gnällig dessutom..tänder på G