jag slutar aldrig förvånas

Om 4 veckor räknar jag som fullt gången. Det känns heeelt sjukt! Jag kan inte riktigt fatta att det är så lite tid kvar och att jag snart inte kommer vara gravid längre, och att vi alldeles strax är föräldrar!
 
Ännu mindre kan jag förstå att min kropp numera ser ut såhär. Jag såg mig själv i spegeln och chockades över att magen har blivit såå jäkla stor nu! Så speciellt sexig är jag iallafall inte;)

Shopping

Idag har jag varit iväg och kollat i affärer tillsammans med min mamma. Vi gick bland annat och kollade priser på sånt som gick sönder när köket rasade. Tanken var att köpa nytt porslin och nya glas, men jag hittade inget som kändes sådär helt 100. Nya glas kom jag iallafall hem med, så nu slipper vi hålla oss till ett och samma glas hela dagen=) Ikea i barkarby var inge bra alls idag när de gällde husgeråd i allmänhet. Så lite besviken blev jag på de.Förhoppningsvis åker vi iväg och kollar runt på andra ställen imorgon för att få lite tallrikar.
En liten bebiskudde köpa jag med mig också. Det känns som att vi ändå vill ha en kudde, även fast vår barnmorska har sagt att vi inte alls behöver någon i början. Tyvärr är den nog lite stor til vagnen som jag tänkte ha den till, men på något vis kan jag nog lista ut hur vi ska ha de=)
 
Trosor har jag handlat också. I superstor storlek så att dom ska passa min jätterumpa. Tanken med trosorna är att jag ska ha dom till och efter förlossningen. Jag använder knappt "vanliga" trosor i vanliga fall. Men efter förlossningen så känns inte ett par string någon höjdare med tanke på bindorna man har efter. Ett amningslinne köpte jag också.
 
Så även fast ikea blev en flopp så är jag ändå nöjd. Köket börjar likna sitt gamla jag igen vilket känns jätte skönt. Vi har skåp på en annan vägg i köket också som vi ska ta ner och säkra upp, så inte samma sak ska hända igen. Det känns ju bättre att göra de under kontrollerade former så att säga=)
 
Nu ska jag pyssla lite med vagnmobilen och sedan kolla på sommarkrysset=)

Det går inte att andas!

Hemma från dagens besök hos frissan och jag är lika nöjd som vanligt! Min frisör är verkligen toppen! Nu sitter jag halvdäckad på soffan och väntar på att Mattias ska komma ifrån jobbet och en barndomskompis ska komma på besök=) Hon har inte träffat mig sen jag blev gravid, så det ska bli kul att visa upp min nya kropp;)
 
En helt annan grej..Det här med att sova på rygg när man är gravid, ja de är helt uteslutet. Ibland känns de som den ända ställningen som skulle vara någelunde bekväm för rygg och bäcken..men tyvärr så går ju inte de. För er som aldrig varit gravida kan jag säga att bebisen och livmodern och allt sånt trycker på kroppspulsådern som går i ryggen när man ligger på rygg. Detta innebär alltså att mina armar domnar och dessutom blir jag en aning yr i huvudet. Ganska obehagligt. Inte nog med de så trycker de på lungorna också vilket leder till andfåddhet även när jag sover iprincip..Inte så kul som ni kanske förstår..Hur som helst så har jag även detta problem när jag sitter vanligt, lutandet mot ryggstödet..En aning jobbigt kan jag säga! Nu när magen är så stor så känns de mesta obekvämt, och jag fasar för när jag ska börja samla på mig vatten och svullna upp också. Jag misstänker att jag emellanåt svullnar lite grann, men inte alls speciellt mycket..Hoppas verkligen jag slipper de. Det verkar inte alls vara så speciellt roligt!