Inför förlossningen

Till skillnad från förra graviditeten så känner jag mig inte alls speciellt nervös inför förlossningen. Jag vet ju hur det "brukar" gå till även om alla förlossningar är olika. Jag är mer otålig inför när det ska dra igång. Jag har börjat komma till det här stadiet då det känns som att lillasyster tänker stanna där inne för alltid. Om två veckor är hon färdigbakad och jag hoppas att hon vill komma kort där efter. Jag är med i en gravid-grupp på facebook och där tycks alla få sina bebisar innan BF..Jag lovar att jag kommer gå över tiden bara för det.

Hur som helst så ska jag skriva mitt förlossningsbrev nu i veckan. Många menar att det är onödigt eller ställer sig frågande till varför man ens skriver ett. Jag har en positiv erfarenhet till min förra förlossning då jag upplevde att dom lyssnade väldigt till det vi önskade. Jag behövde inte förklara så mycket under förlossningen utan dom visste hur vi ville ha det.
Så jag tänker utgå från vårt förra brev men att lägga till och eventuellt ta bort något.
Till skillnad från förra gången så ska jag denna förlossning försöka klara mig utan smärtlindring. Med smärtlindring menar jag bland annat EDA. Jag klarade det sist och tänker därför försöka klara mig med lustgasen och varma kuddar. Sen får vi se hur det går.
Anledningen till att jag inte vill ha EDA är att jag för det första känns läskigt med den stora nålen, och sen obehagligt att inte ha någon känsel. Jag vill liksom inte ta bort smärtan helt. Hur konstigt det än låter :)
Men som sagt så får vi se när vi väl är där. Jag kanske bönar och ber om ryggbedövning :)

BB-väskan är i stort sätt klar nu. Det som är kvar är lite hygienprylar och laddare till telefoner osv. Sen har mattias sina prylar kvar. Men känner jag honom rätt så kommer han packa de när det är dags att åka in.
Förutom vår väska så behöver ju Moa en väska också. Beroende tid på dygnen så behöver vi kanska köra henne någon stanns. Men vad ska man packa till henne? Napp, snutten, extra kläder, blöjor och pyjamas typ? Eller är det något mer?
Hur har ni andra gjort med syskon? Dela gärna med er!
Såhär ser min mage ut nu ikväll. Den ramlade ner till knäna ungefär..Jordens halsbränna och sammandragningar. Ska magen se ut såhär nu eller? Eftersom att den ska växa i 5 veckor till så kommer den nudda marken innan hon är ute.

Valet av vagn

Alltså det här med val av vilken vagn man ska välja är verkligen inte lätt! Det är verkligen en djungel där ute och om jag ska vara ärlig så tyckte jag att det var svårare att hitta den perfekta syskonvagnen än en vanlig vagn. Just för att iallafall vi hade större krav på en syskonvagn.
Direkt i början när vi fick veta att vi väntade syskon så bestämde vi att vi skulle ha en syskonvagn. Men efter ett tag tänkte vi att en ståbräda kanske räcker? Moa är född i slutet på augusti och Lillasyster är beräknad i början på oktober. Så åldersskillnaden kommer vara ca 25,5 månader. Så behövs verkligen en syskonvagn då? Men ju mer vi vägde för- och nackdelar med en syskonvagn så kom vi fram till att en syskonvagn skulle passa oss bäst. Jag planerar att gå fram och tillbaka till dagis för att lämna Moa. Att gå i vintern, eller tvinga henne att stå på en bräda om hon är trött exempelvis kändes inte tipp topp. En syskonvagn funkar ju även bra om vi ska iväg någon stanns.
När vi väl bestämt oss så började letandet efter en vagn som uppfyller alla våra krav. Vi skrev en lista på enligt oss viktiga grejer. Svängbara hjul framtill, tillräckligt smal för att komma igenom dörrar, vändbara sittdelar som är oberoende av varandra, Tillräckligt bred/lång sittdel som passar Moa, tar så lite plats som möjligt ihopfälld. Och framför allt till ett bra pris. Allt för många 1000 lappar ville vi inte betala för en vagn som vi förmodligen inte kommer använda jättemycket eller jättelänge.

Jag fick valet av vagn i mina händer och efter att ha läst på så valde vi emmaljungas double wiking. Den har allt vi sökte! Paketet vi köpte innehöll chassit, en liggdel och en sittdel. Vi har medvetet valt att inte köpa en extra sittdel ännu eftersom att vi inte vet hur mycket Moa kommer vilja åka i vagn när det är dags för lillasyster att sitta i sittdelen. En extra sittdel kostar 2300 kr om jag inte minns fel. Så att köpa en redan nu som inte kommer till användning känns bara dumt.
Vi kommer att behålla Moas vagn som jag kommer använda när jag är hemma med lillasyster. För att gå runt med en syskonvagn till bara ett barn känns bara onödigt. När vi sedan inte behöver syskonvagnen mer så kommer vi skaffa en ståbräda till vår enkelvagn och sälja syskonvagnen som förhoppningsvis kommer vara i bra skick!

Så mitt tips är att fundera på hur mycket kommer en syskonvagn användas och vad man har för behov.
Om man beslutar sig för en syskonvagn så rekommenderar jag att skriva ner vilka krav man har på en vagn och sedan åka runt till olika butiker, kolla runt i olika forum och bloggar och höra sig för.
Att klämma och känna i butik är det allra bästa enligt mig! :)

Hämtat vagnen :)

Snacka om bra morgon! Moa vaknade vid 6 tiden efter att bara ha vaknat en gång vid 3 inatt då hon kom intassande till oss. Sen lät hon oss dessutom snooza fram till 7 medans hon tittade på barnprogram!
Vi åt en äggfrukost tillsammans vilket har blivit hennes favvo och sedan lämnade vi av henne hos mina föräldrar för att åka och hämta vagnen. Äntligen har vi den hemma så nu får bebisen komma när hon känner för det :)
Moa har fått provåka och hon fullständigt älskar den! Hon ville inte alls kliva ur den och om hon får välja så skulle hon vilja ha den vagnen redan nu. Så nu ska vagnen bara bäddas och göras i ordning. Så mysigt :)
Jag är jättenöjd med färgvalen jag valde. Att välja till en extra sufflett i vitt läder var verkligen pricken över i:et. 500 spänn extra kändes värt kan jag säga :)Nu ska jag passa på att vila medans dottern sover. En lekdejt med bästisen Sofie står på schemat sen :)