Perfekt helg

Godmorgon!
Idag när vi vaknade var det sådär höstigt ute. Sådär att man drar på sig sockisar och en stickad tröja och kryper ner under filten i soffan.

Pappa mattias har precis åkte iväg till jobbet och tjejerna leker tillsammans inne i Moas rum. Jag passar på att dricka morgonkaffet i lite lugn och ro i soffan ihopkurad bland alla kuddar. 

Vilken guldhelg vi har haft. Jag har tankar ny energi och känner mig laddad inför veckan. Så laddad att jag nog tänker ta med mig tjejerna till IKEA idag. Sedan den tragiska händelsen på IKEA i västerås så har jag faktiskt inte riktigt vågat mig till IKEA. Ni får kalla mig harig och töntig om ni vill. Men det kom så nära på något vis. Det är de IKEAvaruhuset vi oftast besöker och jag, mattias och tjejerna var där dagen innan det hände. De kunde lika gärna ha varit oss på något sett..

Hur som! En guld helg sa jag ju.
Efter en kämpig vecka där mattias jobbet 20 timmar övertid så kom han i Fredags hem i tid. Tjejerna somnade tidigt och jag och Mattias låg och skedade i soffan hela kvällen. Vi kikade på Johan Falk och fick helt enkelt mysa hela kvällen. Vad alla än säger så är det faktiskt svårt att få till den där mammaochpappa tiden när man har barn. Man får liksom inte tid, man får ta sig tid. 

I lördags packade vi in oss hela familjen och åkte till Lekmer för att hämta ut loppipåsen. Jag blev inte jätteimponerad måste jag ändå få säga. Det bästa var väl rabatterna och 50% på ett års prenumeration och termometer från natural cycles. Så nu funderar jag faktiskt på att prova. Visst, jag har ju spiral. Men man kanske ändå kam testa för att lära känna kroppen och testa och se nu när man ändå är "skyddad" av spiralen så att säga.
Vi svängde in på chilli och i djuraffären och kikade lite. Jag är sjukt sugen på att köpa en undulat nämligen. Mattias är inte på den idén dock.

Resten av helgen har varit grym. Igår var tjejernas farfar här vilket alltid är en höjdpunkt för tjejerna. Moa somnade nästan stående när han åkte hem.

Fredag

Äntligen Fredag!
Jag har provat på livet som ensamstående hela veckan. Mattias har nämligen haft en massa övertid och har inte varit hemma förrens vid 9-10 om kvällarna. Vi har knappt sett honom förutom någon timme på morgonen innan han åkte till jobbet. Det har märkts på Moa som tyckt att det varit lite extra jobbigt att vara på förskolan, och väldigt kramig överlag. Hon blir nog lycklig när pappa kommer hem i vanlig tid idag! Hon är verkligen pappas flicka, och han skämmer verkligen bort henne. 
Lea börjar mer och mer också bli pappas tjej. Det är så roligt att se hur mycket dom älskar honom. 

Idag är vi hemma och pysslar. Jag har tvättat och håller just nu på att färga ett par jeans som blivit blekta.
Jag har ett par favoritjeans från Gina tricot som satt som en smäck. Men efter en tvätt blev dom gråa. Sämsta färgkvaliten, så just nu ligger dom alltså i maskinen och är forhoppningsvis lite mer svarta när dom är klara!

Mammakilon

Lea fyller snart 1 år och det börjar på riktigt bli pinsamt att jag inte tagit tag i träningen på riktigt ännu. 
När Lea föddes tog det ungefär en vecka innan jag hade tappat alla kilon jag hade gått upp. 10 kg plus visade vågen inne på förlossningen och efter en vecka hade jag alltså gått ner alla.

Men! Jag har fortfarande 5 kilon sedan graviditeten med Moa. Egentligen vill jag kanske tappa 10 kilon, Men om jag iallafall kunde bli av med mina 5 mammakilon så hade jag varit nöjd!
 
Under hela sommaren har jag i princip inte rört på mig ett skvatt. Men nu är det andra bullar. Jag går alltid och lämnar/hämtar Moa på föris och har lite mer tid till att röra på mig.

Jag trivs inte alls med min kropp och jag behöver verkligen tajta till mig. Hela kroppen är slapp och degig vilket får mig att må väldigt dåligt. 

Jag fullständigt älskar pasta och skulle nog inte kunna leva utan de. Men jag misstänker starkt att min mage blir som en ballong pga gluten. 
Därför har jag försökt tänka om och hitta lite alternativ. 
Till middag blev det vitkål stekt inrapsolja med persilja som tillbehör till köttbullar. Supergott och dessutom billigt!