Kaos och öppna förskolan

Idag har vi ringt hej vilt till både det ena och andra så nu kan vi stryka en hel drös grejer på våran innan-flytten-to-do-list. Det känns skönt. Några samtal har vi dock kvar imorgon.
Imorse höll jag på att få fullständig panik här hemma. En sån panik då man inte riktigt vet om jag skulle skratta eller gråta. Denna jäkla flyttröra! Kartonger över hela lägenheten så att vi inte kommer fram. Moa blir ledsen för att hon inte har någon yta att leka på och ja..kaos är väl bara förnamnet. Som tur var hade vi planerat in en lunch och öppna förskolan tillsammans med Hanna och lilla Sofie. Mattias är ledig hela veckan så han fick för första gången följa med och se hur det fungerar på öppnis.
 
Idag har Moa haft något överjävlig överskottsenergi. Hon har varit hela crazy och sprungit runt och busat och hoppat och skrikigt och varit öööverallt. Herrregud vilket energi! Efter öppnis så tvärslockande hon. Energin försvann lite skulle man kunna säga.
 
Påväg hem så svängde vi förbi en dator/telefon verkstad och kollade om dom kunde göra något åt min telefon. minst 2000 skulle de kosta..Aldrig! Då köper jag en ny istället!
 
Juste! Jag bokade en tatueringstid också. På Torsdag nästa vecka blir det. Den kommer sitta nere på ankeln och motivet är lite oklart, men ska i alla fall innehålla moas namn:)
 
 

Matvägran

Moa har alltid varit liten i maten och jag kan räkna gångerna hon ätit en hel burk på en hand. Hon äter knappt en halv burk per mål och har dessutom varit kinkig med rätter hon gillar. Vissa dagar har hon inte velat äta alls.
Som det är nu så vägrar hon burkmaten. Hon totalratar den och vill absolut inte bli matad. Om jag ska få mata henne så funkar det endast med "vanlig mat". Egentligen är det väl inget konstigt att hon inte gillar burkmaten längre, jag menar hon kommer ju knappast bli serverad burkmat på dagis?
Så idag har vi slagit ett slag för att bara handla hem vanlig mat och inte köpt några burkar överhuvudtaget. Skafferiet är nu alltså laddat med bland annat tonfisk, fiskpinnar, korv, köttbullar, fiskbullar, ravioli. Så nu ska det testas för fullt. Eftersom att hon sov så himla dåligt inatt och att hon fortfarande vill äta på natten så köpte vi också fullkornsvälling som vi ska se om hon gillar. Det ska ju vara mer mättande så vi ska ge det ett ärligt försök.
 
Tips på barnvänlig mat?

Update!

Hej på er!
Jag håller på att gå under här hemma. Igår kollade jag inte Facebook, bloggen eller instagram någon gång, och jag märker verkligen hur pass beroende jag faktiskt är av min telefon. Jag har liksom en liten lapp med det absolut viktigaste nummer jag kan tänkas behöva. För vem lär sig ett telefonnummer när man ändå bara kan klicka sig fram på telefonen?
Hur som så tycker Mattias att det är ganska bra att jag inte har någon telefon. Jag ser kanske min telefon som en liten rival. En avtändning från telefonen som han säger. Nu får ju Mattias lite mer tid med mig..eller något..Jag själv håller fullständigt på att gå under. Hur konstigt och helt stört det än låter.
 
Dessutom så ser jag ju själv hur mycket blogginläggen suger utan bilder. Jag hoppas verkligen ni har överseende med det nu ett tag fram över. Jag ska försöka få fram en ny telefon så snabbt som möjligt! Om inte annat kanske jag kan sno mattias mobil och ta lite bilder=)
 
Idag har vi barnvakt till Moa en stund nu på förmiddagen. Vi hade tänkt att passa på att packa ner så mycket som möjligt av allt som är kvar här hemma. Det blir så mycket lättare utan att ha en liten tjej som springer runt och river ur och lägger i allt som inte ska packas i lådorna. Dessutom så vaknade Moa en gång varje timme inatt så jag har passat på att sova lite också.
 
Igår kom min syster hem och jag och Moa följde med till Arlanda för att hämta henne. Moa tycker att det är superspännande på flygplatsen och när Sara kom så slängde sig Moa i hennes armar. Gud så skönt! Hon kom uppenbarligen ihåg sara. Så både Sara och Moa blev glada alltså.